Olej Abisyński, tłoczony na zimno, 20 ml

CENA: 7,20 PLN
Czas wysyłki : 24 Godziny
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Olej Abisyński pozyskiwany jest z nasion Modraka abisyńskiego zwanego też kapustą abisyńską (Crambe hispanica).
Roślina ta naturalnie występuje w Afryce Północnej,a uprawiana jest również wielu krajach basenu Morza Śródziemnego . Olej abisyński zawiera wyjątkowo dużo kwasu erukowego ( długołańcuchowy kwas tłuszczowy ), właśnie obecność tego kwasu decyduje o korzystnym działaniu tego oleju na skórę, włosy i paznokcie.

Działanie.

Olej abisyński wchłania się szybko intensywnie nawilżając skórę i wygładzając zmarszczki (nawet przy skórze bardzo suchej). Stąd zaleca się stosowanie oleju przy cerze dojrzałej i przesuszonej.Po aplikacji nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Świetnie sprawdza się do nawilżania skóry po wysuszających zabiegach (SOLARIUM !!!).

W kosmetyce stosowany bardzo często, jako składnik kremów nawilżających, pomadek (pozostawia przyjemne uczucie nawilżenia na ustach) i w kosmetykach kolorowych (rewelacyjnie rozprowadza pigmenty). Olej szybko penetruje skórę nie zatykając porów.

Stosowany bezpośrednio na włosy (bądź jako dodatek do kosmetyków do pielęgnacji włosów) nadaje/przywraca włosom naturalny połysk, pozostawia włosy miękkie i elastyczne.

 

Zastosowanie.

Olej możemy stosować bezpośrednio na skórę i włosy. Możemy go też stosować jako dodatek do kosmetyków (w kremach do 4 %, produkty do mycia do 2%, pomadki do 10%, kosmetyka kolorowa do 1,5 % ).
Na włosy można go stosować również bezpośrednio (tak na suche jak i mokre włosy, byleby nie przesadzić z ilością), lub jako dodatek do odżywek (do 2 %).

Informacje chemiczne.

Olej organiczny o kolorze słomkowym i gęstości 0,8g/ml. Olej ma właściwości antyoksydacyjne.

Informacje o pochodzeniu i przechowywaniu

Surowiec pochodzi z Maroka, konfekcjonowany jest w UK/PL, rozlewny w atmosferze gazu obojętnego.

 

Chronić przed ekspozycją na światło słoneczne!!!

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie