Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno, organic 100 ml SOIL

PROMOCJA: 26,51 PLN
STARA CENA: 27,90 PLN
Czas wysyłki : 24 Godziny
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Olej Konopny nierafinowany, tłoczony na zimno (wyłącznie z ziaren), organic certyfikowany przez Soil Association do zastosowań kosmetycznych. Przeznaczony przede wszystkim do cery tłustej i trądzikowej, ale sprawdzi się znakomicie przy pielęgnacji skóry dojrzałej.

INCL : Cannabis Sativa Seed Oil

Zawiera w swym składzie kwasy omega 3,6,9, witaminy K,E i B, fitosterole, kwasy stearydonowe i składniki mineralne. Nie zawiera żadnych składników uznanych za psychoaktywne (produkowany tylko z nasion).

Olej o zielonym kolorze i charakterystycznym zapachu.
Kraj pochodzenia oleju - Wielka Brytania, certyfikowany przez Soil Association.

W okresie letnim przechowywać w lodówce, w pozostałych porach roku w chłodnym pomieszczeniu, optymalna temperatura przechowywania 10-15°C

 

Działanie.

Olej Konopny reguluje i stabilizuje wytwarzanie sebum, wspomaga naturalne procesy regeneracyjne skóry (zwłaszcza naskórka), chroni skórę przed niekorzystnymi. czynnikami środowiskowymi.

Dzięki korzystnemu wpływowi na procesy metaboliczne zachodzące w skórze, opóźnia procesy starzenia, nadając skórze miękkość i jędrność.

Stosowany u osób z łuszczycą łagodzi uczucie świądu, oraz działa kojąco na skórę.


Stosowanie.

Olej może być składnikiem rozmaitych formuł kosmetycznych, lecz osobiście polecam go stosować bezpośrednio na skórę, co najwyżej w połączeniu z innym olej celem rozcieńczenia.

Przy stosowaniu w formułach, trzeba mieć na uwadze, jego słabą odporność na wyższe temperatury.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie