Olej Krokoszowy BIO, 100% organic, 50 ml

CENA: 10,00 PLN
Czas wysyłki : 24 Godziny
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

KROKOSZ BARWIERSKI (Carthamus tinctorius)

Gatunek rośliny jednorocznej z rodziny astrowatych. Pochodzi z obszarów Indii oraz Bliskiego Wschodu. Biało-żółta łodyga osiąga 1,3 metra wysokości. Kwiaty na koronie są kolorów intensywnie pomarańczowego. Suchy, niepękający owoc posiadający skórzastą owocnię, w której znajduję się luźno ułożone nasienie. Roślinę uprawia się dla barwników oraz drogocennego oleju do produkcji kosmetyków, zwłaszcza wyrobów mydlanych.

Nierafinowany, tłoczony na zimno w wersji organicznej olej z krokosza barwierskiego Carthamus Tinctorius. Zawiera największą ilość kwasu linolowego ze wszystkich olejów roślinnych. Oprócz tego zawiera kwas olejowy oraz kwas palmitynowy, a także witaminy A i E w swojej naturalnej postaci. Działa przeciwzapalnie, redukuje wypryski oraz zanieczyszczenia. Szybko wchłania się i nie pozostawia tłustej warstwy. Przeznaczony do skóry tłustej, z trądzikiem i mieszanej.


SPOSÓB UŻYCIA

może być stosowany bezpośrednio na skórę
jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do skóry tłustej z trądzikiem, mieszanej (z tendencją do tłustej).
stosowany punktowo uszkadza mieszki włosowe. Pewne źródła mówią, że hamuję porost włosów po depilacji. Po zabiegu depilacyjnym, nałóż olej i poczekaj aż się wchłonie.
kąpiel zmiękczająca skórę. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej 10 ml oleju.

Olej Krokoszkowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Ameryki

Termin ważności: 07.2019

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie