Olej Makadamia, Nierafinowany, tłoczony na zimno, 100% Organic, 100 ml

CENA: 19,90 PLN
Czas wysyłki : 24 Godziny
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Jasnożółty olej otrzymywany z tłoczenia na zimno orzeszków makadamii (Macadamia integrifolia), nie poddawany procesowi rafinacji.

Naturalny olej  zalecany do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i łuszczącej się. Działa rewitalizująco, wygładzająco, poprawia napięcie skóry ( zwłaszcza dojrzałej ). Ma  właściwości antyoksydacyjne, zapobiega utlenianiu komórek. Zawarte w nim kwasy (olejowe i palmitynowe ) to naturalne składniki ludzkiej skóry, dzięki czemu olej wchłania się znakomicie.

Doskonale zmiękczania iwygładza naskórek. Świetnie  łagodzi podrażnienia po opalaniu i wspomaga leczenie urazów mechanicznych skóry, rozstępów i blizn

Włosom nadaje im niespotykany blask, odżywia.

Jest częstym składnikiem kremów, balsamów, kosmetyków antycellulitowych ( w połączeniu z olejem cynamonowym ). Można go też stosować jako olej do masażu.

Sposób użycia
Olej można bezpośrednio stosować na skórę, znakomicie sprawdzi się jako balsam po kąpieli. Można go też wmasowywać w końcówki włosów. Jest znakomitym rozpuszczalnikiem dla innych składników aktywnych ( np. oleju cynamonowego ).

Można go też używać jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów itp.

Informacje chemiczne
Zawiera 57% kwasu olejowego , 25% kwasu palmitynowego, kwasów tłuszczowych omega 3/6/9, bogaty w witaminy A,B,E, oraz składniki mineralne i lecytynę.

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach
Sprzedawany przez nas olej został wyprodukowany w 100% z orzeszków pochodzących z plantacji ekologicznych zlokalizowanych w Australii.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie