Olej z pestek Śliwek - nierafinowany, tłoczony na zimno, 20 ml

CENA: 11,90 PLN
za
szt.
Czas wysyłki : 24 Godziny
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Olej z Pestek Śliwek, pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno pestek Śliwki Domowej (Prunus Domestica), jest olejem nierafinowanym, przetwarzanym tylko mechanicznie. Przeznaczony jest przede wszystkim dla cery dojrzałej, suchej, zniszczonej, bądź delikatnej.

 

Działanie.

Olej nawilża, zmiękcza i odżywia skórę. Chroni ja przed niekorzystnym wpływem warunków atmosferycznych, bądź klimatyzacji. Stosowany miejscowo na usta, nawilża je i ujędrnia.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%. Olej sprawdzi się znakomicie jako olej bazowy, bądź uzupełniających w formułach na serum olejowe o działaniu regenerująco nawilżającym.

Olej z powodzeniem może być stosowany w preparatach do pielęgnacji włosów, którym nadaje wspaniały połysk, zapobiega rozdwajaniu się końcówek, poprawia kondycję skóry głowy.

 

Stosowanie.

Olej można stosować bezpośrednio na skórę i włosy w tym drugim przypadku pozwalamy mu „poleżeć” na włosach ok 30-45 minut, po czym zmywamy głowę delikatnym szamponem.

 

Informacje chemiczne.

Olej w swym składzie zawiera:

-kwas oleinowy
-kwas linolowy
-naturalne witaminy E i B
-Beta-karoten

Olej koloru ciemno żółtego, ma bardzo charakterystyczny aromat marcepanu i migdałów.

 

Informacje o pochodzeniu.

Olej wyprodukowany w Wielkiej Brytanii.

 

Informacje o przechowywaniu.

Optymalna temperatura przechowywania 10-15 stopni, nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie